Úvod » Blog » Fit recepty » Bravčové karé v pivovej marináde

Bravčové karé v pivovej marináde

Image by timolina on Freepik

Ak hľadáš spôsob, ako pripraviť bravčové karé tak, aby bolo dokonale šťavnaté a plné chuti, pivová marináda sa stane tvojou obľúbenou! Pivo mäso krásne zjemní, dodá mu horkastú arómu a v spojení s koreninami vytvorí lahodnú chuť. Náš recept je ideálny na grilovanie, ale rovnako dobre chutí aj pečený v rúre či pripravený na panvici. Stačí trochu trpezlivosti, nechať mäso dostatočne dlho marinovať, a výsledok ťa odmení dokonalou chuťou!

Bravčové karé v pivovej marináde – kombinácia šťavnatosti a chuti

Bravčové karé v pivovej marináde je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov výrazných chutí a dokonale šťavnatého mäsa. Pivo v kombinácii s medom, horčicou a sójovou omáčkou dodáva mäsu jemnú sladko-horkú chuť, zatiaľ čo paprika a koreniny podčiarknú jeho lahodnosť.

Náš recept však nie je len o chuti, ale aj o výživových benefitoch:

Vďaka marinovaniu v pive je mäso jemnejšie a ľahšie stráviteľné. Skús tento jednoduchý, no výborný recept a dopraj si chuťový zážitok, ktorý ťa prenesie do sveta gurmánov.

bravčové karé, Bravčové karé v pivovej marináde

Bravčové karé v pivovej marináde

Vytlačiť
Počet porcií: 1 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 1 ks bravčového karé,
  • soľ, korenie,
  • 1 dcl piva,
  • 5 g sladkej mletej papriky,
  • 5 g horčice,
  • 5 g medu,
  • 5 g sójovej omáčky,
  • 150 g zemiakov,
  • 100 g zeleniny.

Postup prípravy

  1. Zemiaky pripravíme podľa preferencií (varené alebo pečené, prípadne v teplovzdušnej fritéze).
  2. Pivo, mletú papriku, horčicu, med a sójovú omáčku zmiešame v miske.
  3. Karé naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené mäso vložíme do marinády a marinujeme min. 12 hodín, ideálne cez noc. 
  4. Potom mäso rozložíme na pekáč, zalejeme pripravenou marinádou, prikryjeme alobalom a pečieme 2 hodiny pri teplote 150 °C.
  5. Mäsko bude krásne mäkké.
  6. Podávame so zemiakmi a zeleninou podľa chuti (napríklad uhorkový šalát).
bravčové karé, Bravčové karé v pivovej marináde

https://www.freepik.com/free-photo/juicy-pork-steak-with-rosemary-tomatoes-white-plate_6766264.htm#fromView=search&page=2&position=33&uuid=bdd3970d-d506-4364-89e6-4fffc8cbbd9b&query=brav%C4%8Dov%C3%A9+kar%C3%A9+

Autor: PhDr. Lucia Súkeníková

Nutričné hodnoty:

  • kcal: 530
  • bielkoviny: 26 g
  • sacharidy: 40 g
  • tuky: 27,8 g

Zaujal ťa recept na bravčové karé v pivovej marináde a máš chuť na ďalšie zdravé FIT jedlá? Náš receptár nájdeš jednoduchým kliknutím SEM. 

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách, spoločne s tipmi ako ušetriť na nákupe potravín či ako sa zdravšie stravovať:

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať