Ak preferujete slané raňajky plné bielkovín, po ktorých budete pripravený pracovať niekoľko hodín bez prestávky, vyskúšajte naše špenátové miešané vajíčka.
Špenátové miešané vajíčka nie sú iba zdravé raňajky
Samozrejme, okrem raňajok poslúžia aj na večeru a obzvlášť po tréningu. Špenát predstavuje skvelý zdroj vitamínu A, draslíka a aj kyseliny listovej. Ak chcete zlepšiť využitie železa zo špenátu, tak ho môžete kombinovať s mäsom alebo rybami (šunka alebo tuniak do omelety).
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
Energia: 344 kcal
Tuky: 15 gramov
Bielkoviny: 25 gramov
Sacharidy: 24 gramov
Autor receptu: Mgr. Martin Čupka

Ingrediencie
- 3 vajíčka (0 SK/1 SK),
- 2 hrste čerstvého špenátu,
- 1 ČL kokosového oleja či ghee,
- štipka kurkumy a soli,
- 30 g kváskového chleba (1/2 krajca).
Postup prípravy
1. Rozpálime panvicu s kokosovým olejom a vajíčka si rozbijeme do samostatnej misky.
2. Umyté špenátové lístky natrháme podľa potreby na menšie kúsky a zmiešame spoločne s vajíčkami a korením.
3. Vylejeme na panvicu a na miernom ohni pomaly miešame.