Úvod » Blog » Zdravie » Ryžové rezance na panvici: Jednoduchá a zdravá večera

Ryžové rezance na panvici: Jednoduchá a zdravá večera

PharmDr. Paťka Janáčková
Image by freepik

Dnes ti prinášame rýchly, jednoduchý recept plný čerstvej zeleniny s bohatou chuťou a aromatickými prísadami. Pripraviť si ho môžeš deň vopred do krabičky alebo ako sýtejšiu večeru,  nakoľko je plný vlákniny, bielkovín a neobsahuje zbytočné kalórie. Ryžové rezance, sójová omáčka, chuť húb a živiny zo zeleniny – nič zložité a predsa výnimočné.

Aromatické ryžové rezance so sezamovým olejom

Ryžové rezance so zeleninou sú vynikajúcim receptom, pretože kombinujú jednoduchú prípravu, skvelú chuť a množstvo zdravotných výhod:

Prečo si vybrať tento recept?

  • Rýchlosť prípravy – máš málo času, ale chceš si dopriať niečo výživné a chutné.
  • Flexibilita –pridaj rôzne druhy zeleniny podľa chuti, tofu, kuracie mäso či krevety pre viac bielkovín.
  • Vyvážená výživa –  skvelá voľba pre tých, ktorí dbajú na svoju stravu.

ryžové rezance, Ryžové rezance na panvici: Jednoduchá a zdravá večera

Ryžové rezance s chrumkavou zeleninou

Vytlačiť
Počet porcií: 3 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 200 g ryžových rezancov
  • 5 ml olivového oleja
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 stredná mrkva
  • 100 g húb
  • 1 cuketa
  • 10 ml sójovej omáčky
  • 3 ml sezamového oleja
  • 3 g cukru
  • čerstvý koriander na ozdobu
  • limetka.

Postup prípravy

  1. Pripravíme si ryžové rezance podľa pokynov na obale - namočíme do teplej vody na 5-8 minút alebo ich varíme v horúcej vode 3-5 minút. Po uvarení scedíme.

  2. Na panvici alebo vo woku si rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a smažíme asi 2 minúty, kým nezačnú voňať.

  3. Pridáme nakrájanú červenú papriku, mrkvu, huby a cuketu. Smažíme ďalších 5-6 minút, kým zelenina nezmäkne, ale zostane chrumkavá.

  4. Do panvice pridáme uvarené ryžové rezance so zeleninou a všetko dobre premiešame.

  5. Pridáme sójovú omáčku, sezamový olej a cukor. Všetko dobre premiešame, aby sa ingrediencie a chute spojili.

  6. Odstavíme z ohňa a podávame ozdobené čerstvým koriandrom pokvapkané limetkou.

Autor: PharmDr. Patrícia Janáčková (@pa3ciia)

Nutričné hodnoty:

  • 347 kcal
  • 59 g sacharidov
  • 8,7 g bielkovín
  • 7,7 g tukov

Zaujal ťa recept na ryžové rezance a máš chuť na ďalšie zdravé FIT jedlá? Náš receptár nájdeš jednoduchým kliknutím SEM. 

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách, spoločne s tipmi ako ušetriť na nákupe potravín či ako sa zdravšie stravovať:

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať