Úvod » Blog » Fit recepty » Minestrone polievka – talianska klasika, ktorú si zamiluješ aj ty

Minestrone polievka – talianska klasika, ktorú si zamiluješ aj ty

Image by timolina on Freepik

Minestrone polievka – chceš aj ty spoznať tento tradičný taliansky pokrm? Nájdeš v ňom nielen úžasnú chuť, ale aj výživné hodnoty a krásne farby na tanieri. Kombinuje čerstvú zeleninu, strukoviny, cestoviny a bylinky, vďaka čomu ťa dostatočne zasýti a dodá telu množstvo vitamínov. Ak hľadáš jednoduchý a zdravý recept, ktorý zahreje a poteší chuťové poháriky celej tvojej rodiny, si tu správne!

Domáca minestrone polievka: recept, ktorý musíš vyskúšať

Minestrone polievka je doslova nabitá vitamínmi, vlákninou a antioxidantmi, vďaka čomu prospieva celkovému zdraviu a zároveň ťa skvele zasýti.

Každá ingrediencia v tomto recepte má svoj význam:

Minestrone polievka sa stane skvelou voľbou nielen na chladné dni, keď potrebuješ zahriať, ale aj ako ľahký obed či večeru. Priprav si ju podľa nášho receptu a dopraj si chutnú porciu zdravia!

minestrone polievka, Minestrone polievka – talianska klasika, ktorú si zamiluješ aj ty

Minestrone polievka

Vytlačiť
Počet porcií: 5 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 150 g mrkvy,
  • 200 g zemiakov,
  • 80 g cibule,
  • 500 g rajčín čerstvých alebo v konzerve,
  • 350 g cukety,
  • 200 g žltej papriky,
  • 150 g hokkaida,
  • 2 konzervy maslovej bielej fazule (240x2 pevná zložka bez tekutiny),
  • 1 l vývaru,
  • 16 ml olivového oleja,
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti,
  • 100 g cestovín,
  • 1 jarná cibuľka na ozdobu,
  • parmezán.

Postup prípravy

  1. Najskôr si pripravíme všetky suroviny - cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  2. Mrkvu, zemiaky, cuketu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Paradajky narežeme do kríža a zalejeme vriacou vodou, následne prudko schladíme a ošúpeme. Nakrájame na štvrťky.
  4. Papriku a hokkaido šúpať nemusíme, len nakrájame na menšie kocky.
  5. Bielu maslovú fazuľu zlejeme cez sitko, aby zostala len pevná zložka.
  6. A môžeme začať variť.
  7. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu dozlatista, pridáme cesnak a necháme prevoňať.
  8. Prisypeme mrkvu a zemiaky, krátko orestujeme a zalejeme vývarom. Varíme 20 minút.
  9. Následne k vývaru prisypeme cuketu, papriku a hokkaido a varíme ďalších 10 minút.
  10. Pridáme rajčiny, fazuľu a varíme ešte 5 minút.
  11. Na záver ochutnáme, osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme obľúbené bylinky, rozmarín a sušené oregano.
  12. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a podávame spolu s polievkou priamo v tanieri.
  13. Celú porciu posypeme strúhaným parmezánom.
minestrone polievka, Minestrone polievka – talianska klasika, ktorú si zamiluješ aj ty

https://www.freepik.com/free-photo/vegetable-soup-wooden-board-with-tablecloth-high-quality-photo_12585094.htm#fromView=image_search_similar&page=1&position=13&uuid=0a311013-48e8-4b42-b6ca-07be98adc035&query=minestrone+polievka

Autor: Lucia Súkeníková

Preferencie: vegetariánske, bezmliečne, bezlaktózové, vegan (ak nepoužijeme parmezán)

Nutričné hodnoty na 1 porciu:

  • kalórie: 387
  • bielkoviny: 17,7 g
  • sacharidy: 55,8 g
  • tuky: 8,2 g

Zaujala ťa naša minestrone polievka a máš chuť na ďalšie zdravé FIT jedlá? Náš receptár nájdeš jednoduchým kliknutím SEM. 

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách, spoločne s tipmi ako ušetriť na nákupe potravín či ako sa zdravšie stravovať:

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať