Kurací rezeň v jogurtovom cestíčku s parmezánom je chutné a šťavnaté jedlo, ktoré ozvláštni tvoj jedálniček. Ide o ideálny spôsob, ako povýšiť klasický rezeň na vyššiu úroveň pomocou jednoduchých, ale výrazných chutí. Kombinácia jogurtu a parmezánu ti zaručí lahodnú chuť a dodá mäsu jemnosť, nakoľko jogurt v cestíčku slúži ako „prírodný tenderizér“ – kuracie mäso zmäkčí a zaistí, že zostane šťavnaté aj po tepelnej úprave.
Tento recept je rýchly a nenáročný na prípravu, čo ocenia najmä nestíhači. Pripraviť ho vieš ako bežný obed, avšak hodí sa aj na slávnostné príležitosti. Podávať ho môžeš so zeleninovým šalátom, ryžou a ľahkou omáčkou, čím vytvoríš výborný pokrm, ktorý ulahodí celej rodine.
Kurací rezeň, jogurt a parmezán? Skvelé zdravé kombo!
Kuracie mäso: Prečo ho zaradiť do jedálnička?
- Je výživné, ľahko stráviteľné,
- patrí medzi najobľúbenejšie zdroje bielkovín,
- má nízky obsah tuku,
- obsahuje esenciálne aminokyseliny potrebné na tvorbu a regeneráciu svalov,
- je bohaté na vitamíny skupiny B,
- má univerzálne využitie v kuchyni – hodí sa na pečenie, grilovanie, dusenie aj varenie.
Biely jogurt a jeho výhody:
- Je bohatým zdrojom bielkovín,
- dôležitý pre zdravé kosti,
- obsahuje probiotiká, ktoré podporujú zdravú črevnú mikroflóru, podporujú trávenie a imunitu,
- má nízky obsah cukru (v nesladených verziách), čo robí vhodným pre cukrovkárov alebo ľudí v diétach,
- ľahko sa kombinuje so sladkými či slanými jedlami.
Parmezán s bohatou chuťou:
- Dôležitý pre zdravé kosti a zuby,
- je ľahko stráviteľný a vhodný aj pre ľudí s miernou intoleranciou laktózy,
- obsahuje vitamíny skupiny B a zinok,
- jeho intenzívna chuť ho umožňuje používať na dochutenie rôznych jedál,
- hodí sa na cestoviny, šaláty alebo k mäsku.
Pusti sa do prípravy a vychutnaj si jedinečnú chuť!

Ingrediencie
- 90 g kuracích pŕs,
- 40 g bieleho gréckeho jogurtu 0 %,
- 1 bielko (37 g),
- 7 g parmezánu,
- 7 g strúhanky kukuričnej,
- soľ, čierne korenie, paprika sladká mletá,
- strúčik cesnaku,
- 60 g ryže,
- 100 g zeleniny podľa chuti.
Postup prípravy
- V miske zmiešame jogurt, bielko a roztlačený cesnak. Pridáme soľ a koreniny podľa chuti.
- V druhej miske zmiešame parmezán so strúhankou.
- Medzitým nakrájame kuracie prsia. Vložíme ich najskôr do jogurtovej zmesi a následne ho obalíme v strúhankovej zmesi.
- Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre úplne bez oleja (alebo ak máme, tak v horkozvdzušnej fritézy) pri 200 stupňoch cca 35 minút.
- Ryžu pripravíme podľa návodu.
- Podávame so zeleninovým šalátom.
Autor: Lilla Szvorák
Nutričné hodnoty na 1 porciu:
- 411 kcal,
- Bielkoviny: 37,8 g,
- Sacharidy: 56 g,
- Tuky: 3,6 g.
Zaujal ťa recept na kurací rezeň a máš chuť na ďalšie zdravé FIT jedlá? Náš receptár nájdeš jednoduchým kliknutím SEM.
Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách, spoločne s tipmi ako ušetriť na nákupe potravín či ako sa zdravšie stravovať:
- Zdravo jem, aj šetriť viem
- Necukrím, chudnem
- 107 neodolateľných smoothie receptov
- Kulinársky trojlístok