Úvod » Blog » Fit recepty » Bravčová panenka na bylinkách s batátami

Bravčová panenka na bylinkách s batátami

generované AI

Bravčová panenka na bylinkách je jedným z tých pokrmov, ktoré spájajú vynikajúcu chuť a výživové hodnoty do jedného skvelého jedla. Krehká panenka, dochutená bylinkami, sa perfektne dopĺňa s batátami bohatými na vitamíny a vlákninu. Je to skvelá voľba na nedeľný obed, ale aj na rýchlu večeru počas týždňa. Vďaka kombinácii proteínov, komplexných sacharidov a zdravých tukov je toto jedlo nielen skvelé na chuť, ale aj výživné a vyvážené makroživinami.

Bravčová panenka na bylinkách: Klasika v novom svetle

Bravčová panenka na bylinkách s batátami je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú spojenie lahodného mäsa a výživných zložiek. Vieš, aké má tento recept výhody pre tvoje zdravie?

1. Bohatý na bielkoviny

Bravčová panenka je skvelým zdrojom ľahko stráviteľných bielkovín, ktoré sú kľúčové pre:

2. Výživné batáty

Batáty sú skvelým zdrojom komplexných sacharidov a vlákniny:

3. Zdravé tuky a antioxidanty

  • Mäso a olivový olej sú bohaté na mononenasýtené tuky prospešné pre srdce a mozog.
  • Rozmarín a tymián zase obsahujú antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti zápalom a podporujú zdravie celého tela.

Pre koho je tento recept ideálny?

  • Po náročnom tréningu, kedy tvoje telo potrebuje bielkoviny na regeneráciu,
  • ako zdravý obed alebo večeru pre celú rodinu, ktorá zasýti na dlhší čas,
  • pre každého, kto sa snaží jesť vyvážene a zdravo.

Náš recept ti poskytne komplexné živiny v podobe kvalitného mäsa a batátov a zároveň uspokojí tvoje chuťové poháriky. 

bravčová panenka na bylinkách, Bravčová panenka na bylinkách s batátami

Bravčová panenka s batatmi

Vytlačiť
Počet porcií: 1 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 150 g bravčovej panenky,
  • 12 ml olivového oleja,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1/2 ČL soli,
  • 1/2 ČL čierneho korenia,
  • 1 ČL rozmarínu alebo tymianu,
  • 1 ČL oregana,
  • 1 ČL mletého koriandra,
  • 1 ČL dijonskej horčice,
  • 150 g batatov,
  • 100 g čerstvej zeleniny podľa chuti.

Postup prípravy

  1. Predhrejeme rúru na 190 °C.
  2. V miske zmiešame olivový olej, cesnak, bylinky, horčicu, soľ a korenie.
  3. Bravčovú panenku potrieme olivovým olejom a na rozohriatej panvici prudko opečieme z každej strany 1 – 2 minúty dozlatista.
  4. Opatrne premiestnime panenku na plech na pečenie, potrieme zmesou byliniek a pečieme v rúre približne 30 minút.
  5. Pre dosiahnutie ružovkastého stredu (vnútorná teplota mäsa by mala byť 63 °C).
  6. Následne vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom a necháme odstáť 10 minút.
  7. Môžeme nakrájať, mierne dosoliť a podávať so zeleninou a batatmi, ktoré môžeme pripraviť podľa chuti.
bravčová panenka na bylinkách, Bravčová panenka na bylinkách s batátami

https://www.freepik.com/free-photo/steak-duck_3778309.htm#fromView=search&page=2&position=16&uuid=f5807550-f784-4877-a38b-afc2d243af7d&query=brav%C4%8Dov%C3%A9+m%C3%A4so+na+bylink%C3%A1ch

Autor: Zanzisan

Nutričné hodnoty:

  • kcal: 485
  • bielkoviny: 45 g
  • sacharidy: 25,5 g
  • tuky: 21 g

Zaujala ťa naša bravčová panenka na bylinkách a máš chuť na ďalšie zdravé FIT jedlá? Náš receptár nájdeš jednoduchým kliknutím SEM. 

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách, spoločne s tipmi ako ušetriť na nákupe potravín či ako sa zdravšie stravovať:

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať