Úvod » Blog » Fit recepty » Priprav si s nami domáci burger ako profesionál

Priprav si s nami domáci burger ako profesionál

PharmDr. Paťka Janáčková
Image by freepik

Burger má väčšina z nás zafixovaný ako niečo zlé, nezdravé a určite z neho priberieme. Pritom, keď sa nad tým zamyslíš, ide len o pečivo s kúskom mäsa a zeleninou. Ak si mierne upravíme veľkosť porcie a dresing zameníme za zdravšiu variantu, tento domáci burger sa stane výživnou, zdravou, chutnou a sýtou variantou skvelého obeda. Pripravíš si ho s nami?

Domáci burger bez výčitiek – Viac než len jedlo

Domáci burger je skvelou voľbou pre tých, ktorí si chcú dopriať plnohodnotné a výživné jedlo. Na rozdiel od fast foodových alternatív máš pri príprave domáceho burgeru úplnú kontrolu nad kvalitou použitých surovín:

  • Vieš si vybrať čerstvé mäso bohaté na bielkoviny, 
  • doplníš ho množstvom zeleniny plnej vitamínov a vlákniny,
  • môžeš zvoliť zdravšie varianty dresingov aj pečiva.

Pridanou hodnotou je sýtosť – domáci burger obsahuje vyváženú kombináciu makronutrientov, ktorá ťa zasýti na dlhší čas a eliminuje chute na nezdravé, kalorické snacky. Okrem toho si môžeš vytvoriť presne takú kombináciu, akú máš rada. Vieš si pridať obľúbenú zeleninu, opečené vajíčko alebo slaninu podľa chuti. A to najlepšie? Celý zážitok z prípravy a jedenia v pohodlí domova – či už ide o romantickú večeru, rodinný obed alebo príjemné posedenie s priateľmi.

Domáci burger nie je len o varení, je to aj o zážitku, ktorý spája kvalitu, chuť a atmosféru. Stačí trochu kreativity a tvoj burger sa stane kulinárskym dielom, na ktoré sa budete všetci doma tešiť!

domáci burger, Priprav si s nami domáci burger ako profesionál

Domáci burger

Vytlačiť
Počet porcií: 1 Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.7/5
( 11 x hodnotené )

Ingrediencie

  • 60 g mletého kuracieho mäsa,
  • 10 g horčice,
  • 20 g bieleho jogurtu,
  • 30 g balkánskeho syra,
  • 60 g cereálnej kaiserky,
  • 150 g zeleniny podľa chuti,
  • soľ, korenie, mletá paprika, mletý cesnak.

Postup prípravy

  1. Pomleté mäso zmiešame so soľou, paprikou a mletým cesnakom. Vytvarujeme z neho placku vo veľkosti kaiserky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 15 minút, prípadne vieme osmažiť na panvici.
  2. Medzičasom si v miske popučíme balkánsky syr, ktorý zmiešame s bielym jogurtom, horčicou a štipkou soli.
  3. Nakrájame si ľubovoľnú zeleninu.
  4. Na spodnú polovicu kaiserky vrstvíme postupne tretinu dresingu, zeleninu, upečenú mäsovú placku, druhú tretinu dresingu, opäť zeleninu a zvyšok dresingu. Priložíme vrchnou časťou kaiserky.

TIP: Kaiserku môžeš dať na 2-3 minútky do trúby k mäsu, bude chutná a chrumkavá.

domáci burger, Priprav si s nami domáci burger ako profesionál

https://www.freepik.com/free-photo/homemade-burgers-with-cutlet-fresh-lettuce-tomatoes-onions-wooden-table-copy-space_9484172.htm#fromView=search&page=4&position=48&uuid=3eb45068-1d76-4c55-b53d-1aaac4ae465d

Autor: Viktória Janáčková (victorya_coach)

Nutričné hodnoty:

  • kalórie: 355,
  • bielkoviny: 28 g,
  • sacharidy: 37 g,
  • tuky: 10,6 g.

Zaujal ťa recept na domáci burger a máš chuť na ďalšie zdravé FIT jedlá? Náš receptár nájdeš jednoduchým kliknutím SEM. 

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách, spoločne s tipmi ako ušetriť na nákupe potravín či ako sa zdravšie stravovať:

 

 

Komentáre

Mohlo by ťa tiež zaujímať